Is een Energie Prestatie advies of EPC-berekening ook geldig als energielabel?

12-03-2015 13:44

Heeft uw woning een Energie Prestatie Advies (EPA)? En is deze niet ouder dan 10 jaar? Dan mag u dit EPA-advies in plaats van het energielabel overhandigen aan de koper of nieuwe huurder van uw woning. Energie Prestatie Advies volstaat in plaats van energielabel.

Een Energie Prestatie Advies geeft aan wat u kunt doen om uw woning energiezuiniger te maken. Een EPA heet ook wel een Maatwerkadvies energiebesparing. U mag een EPA, opgesteld vóór 1 januari 2008 en niet ouder dan 10 jaar, gebruiken in plaats van een definitief energielabel.

EPC-berekening volstaat niet in plaats van energielabel. Per 1 januari 2015 volstaat de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) niet meer bij oplevering van gebouwen. Ook dan heeft u een definitief energielabel nodig.  De EPC drukt uit hoe energiezuinig uw woning is. Bij nieuwbouwwoningen wordt altijd een EPC-berekening gemaakt.

Een EPC berekening is een vereist onderdeel bij je omgevingsvergunning aanvraag bij een nieuw te bouwen woning, woongebouw of utiliteitsgebouw. Buro Toetz maakt EPC berekeningen voor elk gebouw! Vraag snel een offerte bij ons aan!

Meer informatie:

Hoe kom ik aan een energielabel?

Voor welke woningen en gebouwen is een energielabel verplicht?

Terug